دریا صنعت آسمان

مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه

مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه

مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه

مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه

معمولا در کنار کارخانه های بزرگ تولیدی برای آنکه آبها و یا پساب های خروجی مجددا به چرخه تولید باز گردد، از دستگاه تصفیه آب صنعتی استفاده می شود. در تصفیه آب صنعتی برای انجام صحیح فیلتراسیون صنعتی 4 مرحله اجرایی وجود دارد. به طور خلاصه این مراحل به شرح زیر هستند.

مرحله اول: برای غربالگری آب از منشأ، منبع طبیعی یا صنعتی، با ورود به سیستم های تصفیه صنعتی معمولاً از صفحه ای عبور داده می شود. این مرحله نکته ای کلیدی است، زیرا مواد زیادی را که می توانند فرایندهای تصفیه را مسدود یا مختل کنند از دستگاه تصفیه آب صنعتی دور نگه می دارد

مرحله دوم: در این قسمت از پازل تصفیه معمولاً افزودن مواد شیمیایی به آب انجام می گیرد. این مکانیزم باعث می شود ذرات کوچک و در عین حال چسبنده، را جمع آوری کند. به نوبه خود، این جریان ذرات بزرگتر را جذب خواهد کرد

مرحله سوم: فیلتراسیون بخش مهمی از اکثر سیستم های حاوی دستگاه تصفیه آب صنعتی است. آب از طریق یکی از انواع متنوع فیلترینگ پمپاژ شده، و باعث جمع شدن مواد زائد در اطراف فیلتر می شود. این فیلترها که می توانند از پارچه، شن و ماسه یا کربن ساخته شوند، با عبور آب از درون آنها، ذرات بیشتری را جذب می کنند

مرحله چهارم: در مرحله ضد عفونی کردن، آب تصفیه شده به مخزن بسته ای پمپاژ می شود و در آن از مواد شیمیایی ضد عفونی کننده مانند کلر برای از بین بردن هر گونه باکتری یا میکروارگانیسم های دیگر که ممکن است از روند فیلتراسیون عبور کرده باشند، استفاده می شود. سایر فن آوری ها شامل اولترا-فیلتراسیون (فیلترهایی با منافذ 0.2 میکرون یا کمتر) ، تصفیه با نور ماورا بنفش (UV) یا اسمز معکوس (RO) قابلیت استفاده دارند.

دستگاه تصفیه آب صنعتی و اسمز معکوس چیست؟

تصفیه یا به عبارتی فیلتراسیون آب حذف ناخالصی ها از یک منبع اولیه آب است. سیستم هایی برای تأمین کیفیت مناسب آب در خط تولید قرار می گیرند. با عبور آب از این سیستم ها، لایه ها ناخالصی ها را گرفته و از بین می برند. راه حل های مختلفی برای این امر وجود دارد مانند اسمز معکوس. از آنجایی که صنایع مختلف به کیفیت های مختلف آب نیاز دارند، در واحدهای بازیافت آب، تصفیه اولترافیلتراسیون نانو و نور فرابنفش انجام می گیرد. صنایع غذایی و آشامیدنی به دلیل مصرف انسان به کیفیت تعریف شده تری احتیاج دارند. اسمز معکوس قادر است 99.9٪ از باکتری ها را از بین ببرد که اغلب در طراحی سیستم های آب خالص دارویی استفاده می شود. فرآیندهای نهایی در صنایع خودروسازی و هوا فضا نیاز به مشخصات دقیق آب برای اطمینان از بالاترین کیفیت قطعات تولیدی دارند

آب شیرین کن صنعتی چیست؟

دستگاه آب شیرین کن صنعتی در اصل همان دستگاه تصفیه آب صنعتی، مکانیزمی است مبتنی بر فناوری اسمز معکوس که در آن کیفیت آب با حجمی بیش از 2.5 مترمکعب در روز تصفیه می شود. خروجی حاصل از این سیستم شامل آب شرب، نیاز کارخانه های صنعتی، کشاورزی و استخرها است. آب شیرین کن صنعتی حجم بالایی از آلودگی ها را از بین می برد

از نگاهی دقیق تر سیستم اسمز معکوس در کنار دستگاه تصفیه آب صنعتی، روشی است برای تولید آب خالص از طریق آب خام که از غشایی نیمه تراوا عبور نموده و ناخالصی ها را از بین می برد. اسمز معکوس به دلیل مزایای زیادی که دارد و محلول سبز آن برای تصفیه آب های صنعتی در حال محبوبیت روزافزون است. از آنجایی که این مکانیزم به هیچ ماده شیمیایی نیاز ندارد، جایگزینی قطعات غشایی ارزان تر بوده و به حداقل تعامل اپراتور نیاز دارد.

تصفیه خانه



بهره برداری از مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه با دو هدف بسیار مهم انجام می‌پذیرد. این اهداف عبارتند از:
افزایش کیفیت در آبهای سطحی و افزایش کیفیت در آب‌های زیرزمینی. این واحدهای عملیاتی به صورت متوالی در زمینه تولید آب مرغوب و باکیفیت فعالیت می‌کنند. در این واحدهای عملیاتی می‌توان شاهد حذف بسیاری از آلودگی‌ها و همچنین بهره برداری از فرآیندهای مهم جهت سختی‌گیری آب و غیره بود.

شناخت مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه‌ها:

اغلب شاهد طی کردن مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه‌ها خواهیم بود. هر کدام از این مراحل نقش انکار ناپذیری در کیفیت و مرغوبیت آب‌های سطحی و زیرزمینی خواهند داشت. در عصر شاهد شاهد استفاده از تکنولوژی‌های مدرنی هستیم که هر کدام به نوعی بر روی سلامت و کیفیت آب، موثر خواهند بود.
از جمله مهمترین مراحل در تصفیه خانه‌ها جهت تصفیه ایده‌آل و مناسب آب‌ها، عبارتند از:

⦁ آشغال گیری اولیه: (جدا سازی آشغال‌ها و جامدات بزرگ)

⦁ ذخیره سازی: (ذخیره سازی آب‌های سطحی و زیرزمینی برای ایجاد شرایط مطلوب جهت تصفیه)

⦁ آشغال گیری با استفاده از فیلترهای ریز: (استفاده از تجهیزات مناسب برای حذف آشغال‌های ریز)

⦁ هوادهی: (آب خام قبل از ورود به مراحل فیلتراسیون باید از اکسیژن کافی برخوردار باشد.)

⦁ لخته سازی: (پس از افزودن مواد شیمیایی، برای بهره برداری از فرایند تصفیه ایده‌آل از فرایند لخته سازی استفاده می‌شود.)

⦁ زلال سازی: (لخته‌های ایجاد شده در این مرحله حذف می‌شوند.)

⦁ تنظیم PH: (در برخی از مواقع میزان اسیدیته آب پس از تصفیه، نیازمند تنظیم خواهد بود.)

⦁ گندزدایی: (در این مرحله با استفاده از اشعه ماورا بنفش یا کلرزنی، اقدام به گندزدایی و حذف ویروس‌ها و باکتری‌ها، می‌شود.)

⦁ دفع مواد باقی مانده: (در این مرحله لجن‌های موجود در مخزن و ... دفع می‌شوند. ابن مرحله به صورت مداوم انجام می‌پذیرد.)

⦁ سختی گیری: (سختی گیری آب از جمله مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه است که با توجه به نوع سختی آب، انجام می‌پذیرد.)



راهنمایی برای بهره برداری مفید از آب باکیفیت:

هر کدام از مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه، بر اساس تکنولوژی‌های مختلف فعال هستند. برای نمونه در قسمت آشغالگیری می‌توان با تنوع بالای تجهیزات و دستگاه‌ها مواجه بود. مانند:

⦁ آشغالگیری دستی

⦁ آشغالگیری زوج توری

⦁ آشغالگیری مکانیکی

این تنوع در بهره برداری از تجهیزات مختلف در تمامی مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه رایج است. در برخی از مواقع می‌توان شاهد بهره برداری از فرایندهای تصفیه فیزیکی و در برخی دیگر، شاهد بهره برداری از تصفیه شیمیایی خواهیم بود.
برای اینکه بتوانید در زمینه‌ی طی کردن مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه، موفقیت را تجربه کنید، باید اطلاعات دقیق و هوشمندانه‌ای را کسب نمود. هر کدام از تجهیزاتی که در تصفیه خانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت و مرغوبیت آب خواهند داشت.

Publish modules to the "offcanvas" position.